Partnerportal

Alle Red Cactus partners hebben toegang tot de partnerportal. In de partnerportal regel je alles omtrent jouw klant. Voeg toe of beheer zelf je klanten, gebruikers en licenties. Ook kun je vanuit de partnerportal de software downloaden of het facturatiebestand. De partnerportal is te vinden via https://redcactus.nl door rechtsboven op inloggen te klikken of op de knop hieronder.

Inloggen

Om een beheerder toe te voegen in de partnerportal ga je naar:

Admin > Users en klik op Add User. Vink tijdens het aanmaken van de gebruiker het volgende aan:

 • User is customer admin

Single-sign-on of wachtwoord

Op al onze diensten, inclusief de webportal, ondersteunen we single-sign-on zodat een gebruiker kan inloggen met zijn of haar Microsoft- of Google-account. Zorg er wel voor dat het e-mailadres (de gebruikersnaam) gelijk is aan dat wat gebruikt wordt in Microsoft of Google. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk zelf een wachtwoord aan te maken.

Vanuit de webportal kun je onder Software de software downloaden. Er zijn drie verschillende soorten:

 • Alpha
 • Beta
 • Stable

Alpha

Nieuwe functionaliteiten worden bij ons eerst uitgebracht als Alpha. Onze vaste testgebruikers hebben toegang tot deze versie.

Beta

Nieuwe releases worden bij ons eerst uitgebracht als Alpha. Dit zijn de versies met de allernieuwste functionaliteiten, maar nog niet aangemerkt als ‘stable’.

Stable

Alle softwareversies worden uitvoerig getest. Na het uitbrengen van een nieuwe versie wordt deze eerst een aantal weken aangeboden als Beta. Pas na goedkeuring van onze developers gaat de versie naar ‘Stable’.

Downloaden

Via de download knop kun je de software op je eigen PC downloaden.

Download link ophalen

Het is ook mogelijk de download link op te halen om die vervolgens naar iemand te versturen. Klik hiervoor op het icoon met pijl om de download link te kopieren.

Release notes

Door op het versienummer te klikken open je de changelog en kun je per softwareversie de release notes lezen.

Om klanten aan te maken ga je naar  Reseller > Customers > klik op Add Customer. Zoals omschreven onder facturatie  is het mogelijk je klant een eigen debiteurnummer mee te geven zodat die in het facturatiebestand wordt opgenomen.

Country

Zorg ervoor dat je het juiste land hebt geselecteerd omdat deze parameter ook wordt gebruikt bij het kunnen toevoegen van de juiste landcode in het zoeken op het juiste telefoonnummer in diverse CRM- ERP- applicaties.

Klant deactiveren

Indien je klant geen gebruik meer wenst te maken van de Red Cactus software, kun je de klant deactiveren. Open de klant in de partnerportal en vink het kruisje uit bij Customer is activated en klik op Save. De licenties die mogelijk nog actief staan onder de klant worden met deze actie direct gedeactiveerd.

Filter overzicht

In het overzicht waar je klanten staan kun je filteren op:

 • Active
 • Non Active
 • Both

Het is mogelijk om in te loggen als de klant in het partnerportaal. Ga hiervoor naar Reseller > Customers > klik op het groene icoon. Deze functie kan handig zijn om specifieke acties uit te voeren vanuit de klantomgeving.

Terugkeren

Indien je terug wilt keren naar je eigen omgeving dien je in de rode balk bovenin het partnerportaal te klikken op Exit.

Om gebruikers (Users) aan te maken onder de klant, ga je naar het tabblad Users. Het is mogelijk de gebruikers individueel aan te maken door op Add User te klikken of een hele lijst met gebruikers te importeren door op Import te klikken.

Single-sign-on of wachtwoord

Op al onze diensten, inclusief de webportal, ondersteunen we single-sign-on zodat een gebruiker kan inloggen met zijn of haar Microsoft- of Google-account. Zorg er wel voor dat het e-mailadres (de gebruikersnaam) gelijk is aan dat wat gebruikt wordt in Microsoft of Google. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk zelf een wachtwoord aan te maken.

Gebruiker

Een gebruiker zonder beheerders rechten heeft wel toegang tot de portal, echter is alleen het item Software zichtbaar en downloadbaar.

Bedrijfsbeheerder

Bij het aanmaken van een gebruiker kun je de gebruiker voorzien van admin rechten waardoor deze bedrijfsbeheerder wordt. Met deze admin rechten kan de bedrijfsbeheerder:

 • Andere gebruikers binnen het bedrijf zien inclusief de status en softwareversie
 • Namen aanpassen
 • Interne nummers toevoegen
 • Gebruikers aanmaken (geen bulk!)
 • Telefoonconnector beheren
 • CRM- ERP- applicaties activeren

Wat een bedrijfsbeheerder NIET kan is:

 • Bedrijfsgegevens aanpassen
 • Licenties afnemen en toekennen (dit dient door de Red Cactus partner te worden gedaan)
 • Bedrijf settings aanpassen

Beheer

Vanuit het overzicht in de portal onder Users zijn verschillende componenten zichtbaar die het verlenen van support eenvoudiger maken. Het overzicht geeft het volgende weer:

 • Status (gebruiker online of offline)
 • E-mailadres gebruiker
 • Voornaam gebruiker
 • Achternaam gebruiker
 • Geactiveerde modules
 • Intern telefoonnummer/extensie
 • Laatst online geweest (datum, tijdstip)
 • Actief of inactief
 • Aanmaak datum
 • Softwareversie

Om de licenties (modules) toe te kennen aan de gebruiker(s), ga je naar het tabblad Modules. Je ziet de volgende items:

 • Modules
 • Activate for users
 • Trials
 • Credits

Modules 

Onder modules kun je de gewenste bedrijfslicentie activeren. Vink de gewenste module aan en klik op Save. Hierna volgt een melding met de kosten en de vraag of je hiermee akkoord gaat.

Activate for users 

Na het aanmaken van de bedrijfslicentie, kun je de gebruikerslicentie activeren. Vink de gewenste gebruiker aan (per user of alleen tegelijkertijd) en klik op Save. Hierna volgt een melding met de kosten en de vraag of je hiermee akkoord gaat.

Trials 

Zie voor meer informatie het tabblad Trials

Credits

Wil je alvast gebruikerslicenties activeren als admin, maar nog niet toekennen aan de gebruikers, kun je gebruik maken van de module credits. Hier zet je de licenties klaar (vanaf dat moment komen ze ook in de facturatie export) die je op een later tijdstip kunt toekennen aan een gebruiker.

Trails 

Indien je je klant eerst wil laten testen voor het daadwerkelijk activeren van de betaalde licenties, kun je gebruik maken van een trial licentie. Dit is een gratis licentie die 30 dagen geldig is voor maximaal 5 gebruikers. Deze kun je activeren in de partnerportal onder het tabblad modules. Na het activeren van de trail licentie dien je de procedure te volgen onder ‘Activate For User’. 

Activate for users 

Na het aanmaken van de Trial bedrijfslicentie, kun je de Trial gebruikerslicentie activeren. Vink de gewenste gebruiker aan (per user of alleen tegelijkertijd) en klik op Save.

Berichtgeving 

Zowel de gebruiker als de partner krijgt 7 dagen voordat de trial definitief afloopt een melding per e-mail. De laatste melding wordt verzonden op de laatste dag van de trial.

Overzicht trials 

In het partnerportal onder Reseller > Trials staat een overzicht je lopende trials. In het overzicht staan de volgende gegevens:

 • Bedrijfsnaam
 • Aantal trial users
 • Aanmaak datum
 • Verloop datum
 • Actief / deactief

Omzetten naar betaalde licentie

Indien je klant de software wilt blijven gebruiken, kun je met 1 druk op de knop de gratis trial licentie omzetten naar een betaalde licentie. Ga hiervoor onder het klantaccount in de partnerportal naar het tabblad Modules > klik op Modules > klik op Upgrade trial.

Onder het tabblad Bubble > Settings kun je een aantal instellingen maken.

Allow clients to update their software

Wil je je klant niet voorzien van automatische updates (gemiddelde frequentie om de 3 weken) met nieuwe functionaliteiten, dan heb je de mogelijkheid het vinkje uit te zetten.

Allow clients to install beta updates

Het is mogelijk de klant geen toegang te geven tot beta versies (zie uitleg onder ‘Software’) door het vinkje uit te zetten.

Met de Clone Profiles module onder het tabblad Bubble is het mogelijk een configuratie naar alle geselecteerde personen tegelijkertijd uit te rollen. Hierdoor heb je net zoveel configuratietijd voor 1 gebruiker als voor 1.000 tegelijkertijd. Let wel op, dit betreft een exacte kopie van het profiel. Heb je specifieke gebruikersgegevens in onder het account staan, zullen die ook gekopieerd worden naar alle gebruikers. Om dit te voorkomen kun je een template laten maken door Red Cactus waardoor alle gebruiker specifieke instellingen onder het juiste account komen te staan.

Zie hiervoor het hoofdstuk Installatie > Multi Tenant op de kennisbank.

Indien je als Red Cactus partner ook voor je eigen omgeving Red Cactus diensten wilt gebruiken, kun je dit configureren onder Reseller > My Account. De configuratiemogelijkheden zijn hetzelfde als bij het aanmaken van een klant, met dat verschil dat je account niet in het facturatiebestand wordt opgenomen wat je kunt genereren voor het factureren van je klanten.