Telefoonplatform

Configuratie in partnerportal 

Om het Asterisk telefonieplatform te koppelen aan Bubble is het noodzakelijk om de interne telefoonnummers/extensies aan de gebruiker(s) toe te voegen. Ga in het partnerportal naar de klant die je wilt koppelen. Klik op het tabblad User. Klik hierna op het groene icoon bij de gebruiker om het interne telefoonnummer/extensie toe te voegen.

Ga hierna naar het tabblad Bubble > Asterisk en vul de gegevens van de Asterisk server in. Asterisk is vanaf dit moment gekoppeld aan Bubble.

Note: Asterisk wordt gekoppeld via de AMI interface.  Tot Asterisk 11 (Call Manager 1.3) is het niet mogelijk om bij een uitgaande oproep het nummer van de beller te tonen. Bij de nieuwere versies wel, dus het advies is om deze altijd naar een hogere versie te upgraden bij het gebruik van Bubble. Call Control (knop om via de pop-up gesprekken aan te nemen en te beëindigen) wordt nog niet ondersteund.  

Configuratie in Bubble Software

In de Bubble software ga je naar Phone Connectors en activeer je de Asterisk phone connector door erop te dubbel klikken.

Video

Voor het Asterisk platform hebben we de hierboven beschreven instructie ook in video beschikbaar. Let op, de tekstuele uitleg op deze kennisbank is altijd de meest up-to-date-informatie. Het kan voorkomen dat er door onze ontwikkelsnelheid meer functies beschikbaar zijn dan in de video’s zichtbaar.

Video training

Binnenkort beschikbaar

Configuratie in partnerportal 

Om het Broadsoft telefonieplatform te koppelen aan Bubble ga je in het partnerportal naar de klant die je wilt koppelen. Klik op het tabblad Bubble > Broadsoft en vul de gegevens van de Broadsoft gebruiker in. Broadsoft is vanaf dit moment gekoppeld aan Bubble.

Configuratie in Bubble Software

In de Bubble software ga je naar Phone Connectors en activeer je de Broadsoft phone connector door erop te dubbel klikken.

Video

Voor het Broadsoft platform hebben we de hierboven beschreven instructie ook in video beschikbaar. Let op, de tekstuele uitleg op deze kennisbank is altijd de meest up-to-date-informatie. Het kan voorkomen dat er door onze ontwikkelsnelheid meer functies beschikbaar zijn dan in de video’s zichtbaar.

Video training

Om Microsoft Teams te koppelen aan de pop-up software Bubble zijn PBX licenties noodzakelijk die je kunt activeren in de Callto365 portal. Vervolgens is het noodzakelijk de PBX licenties te koppelen aan een telefonieplatform wat Red Cactus ondersteund.

Call Control Microsoft Teams

Omdat de pop-up van Microsoft Teams zelf altijd op de achtergrond verschijnt, is het lastig om een gesprek te beantwoorden als de gebruiker meerdere applicaties open heeft staan. De gebruiker dient dan eerst de applicaties die open staan te minimaliseren voordat een gesprek beantwoord kan worden. Met de Microsoft Teams Call Control knop van Bubble is dat verleden tijd en kan een gesprek vanuit de Bubble pop-up direct worden beantwoord. Kijk voor meer informatie op de kennisbank onder Software > pop-up knoppen.

Configuratie in Bubble Software

Om het ClearVox Nexxt telefonieplatform te koppelen aan Bubble heb je de API-key nodig van de ClearVox Nexxt gebruiker. Ga daarna in de Bubble software naar Phone Connectors en activeer de ClearVox Nexxt phone connector door erop te dubbel klikken. Vul hierna de endpoint* in van de ClearVox Nexxt omgeving en de API-key van de gebruiker. Klik op Save en daarna op Verify. ClearVox Nexxt is vanaf dit moment gekoppeld aan Bubble.

* note: indien je twijfelt over wat de Endpoint van de ClearVox Nexxt is, ga in de ClearVox Nexxt naar het scherm waar je de API-key van de gebruiker hebt gekopieerd. Onder API-URL’S is de eerste regel de EndPoint die je nodig hebt. 

 

Video

Voor het ClearVox Nexxt platform hebben we de hierboven beschreven instructie ook in video beschikbaar. Let op, de tekstuele uitleg op deze kennisbank is altijd de meest up-to-date-informatie. Het kan voorkomen dat er door onze ontwikkelsnelheid meer functies beschikbaar zijn dan in de video’s zichtbaar.

Video training

Configuratie in partnerportal 

Om het Mitel telefonieplatform te koppelen aan Bubble is het noodzakelijk om de interne telefoonnummers/extensies aan de gebruiker(s) toe te voegen. Ga in het partnerportal naar de klant die je wilt koppelen. Klik op het tabblad User. Klik hierna op het groene icoon bij de gebruiker om het interne telefoonnummer/extensie toe te voegen.

Ga hierna naar het tabblad Bubble > Mitel. We ondersteunen vanuit Red Cactus zowel de basis als de advanced methode om de Mitel OIG te koppelen. Bij de advanced methode kun je het certificaat en de private key toevoegen (zie screenshots). Na het invullen van de gegevens is Mitel vanaf dit moment gekoppeld aan Bubble.

Basic

Advanced

Configuratie in Bubble Software

In de Bubble software ga je naar Phone Connectors en activeer je de Mitel phone connector door erop te dubbel klikken.

Video

Voor het Mitel platform hebben we de hierboven beschreven instructie ook in video beschikbaar (alleen basic methode). Let op, de tekstuele uitleg op deze kennisbank is altijd de meest up-to-date-informatie. Het kan voorkomen dat er door onze ontwikkelsnelheid meer functies beschikbaar zijn dan in de video’s zichtbaar.

Video training

Configuratie in partnerportal 

Om het Kwebbl telefonieplatform te koppelen aan Bubble is het noodzakelijk om de interne telefoonnummers/extensies aan de gebruiker(s) toe te voegen. Ga in het partnerportal naar de klant die je wilt koppelen. Klik op het tabblad User. Klik hierna op het groene icoon bij de gebruiker om het interne telefoonnummer/extensie toe te voegen.

Ga hierna naar het tabblad Bubble > Kwebbl en kopieer de Callback URL.

Ga daarna in de Kwebbl telefonieomgeving naar Instellingen > API > Toevoegen en voer de Callback URL in de Kwebbl portal in.

Kopieer daarna de App Client ID en de App Client Secret en vul die in de Bubble partnerportal in. Kwebbl is vanaf dit moment gekoppeld aan Bubble.

Note: Call Control (knop om via de pop-up gesprekken aan te nemen en te beëindigen) wordt nog niet ondersteund door Kwebbl.   

Configuratie in Bubble Software

In de Bubble software ga je naar Phone Connectors en activeer je de Kwebbl phone connector door erop te dubbel klikken.

Configuratie in partnerportal 

Om het VoIPGRID telefonieplatform te koppelen aan Bubble is het noodzakelijk om de interne telefoonnummers/extensies aan de gebruiker(s) toe te voegen. Ga in het partnerportal naar de klant die je wilt koppelen. Klik op het tabblad User. Klik hierna op het groene icoon bij de gebruiker om het interne telefoonnummer/extensie toe te voegen.

Ga hierna naar het tabblad Bubble > VoIPGRID en kopieer de VoIPGRID Webhook URL.

Configuratie in VoIPGRID portal 

Ga in het VoIPGRID portal naar Beheer, klik op Gespreks-notificaties (gratis module) en voeg hier de VoIPGRID Webhook URL toe. VoIPGRID is vanaf dit moment gekoppeld aan Bubble.

Configuratie in Bubble Software

In de Bubble software ga je naar Phone Connectors en activeer je de VoIPGRID phone connector door erop te dubbel klikken. Indien je ook de click-to-dial functie wilt activeren in Bubble voor het VoIPGRID platform kun je op dezelfde plaats de username en password van de gebruiker invullen die gelijk is aan de gegevens van het gebruikersaccount in het VoIPGRID platform.

Video

Voor het VoIPGRID platform hebben we de hierboven beschreven instructie ook in video beschikbaar. Let op, de tekstuele uitleg op deze kennisbank is altijd de meest up-to-date-informatie. Het kan voorkomen dat er door onze ontwikkelsnelheid meer functies beschikbaar zijn dan in de video’s zichtbaar.

Video training

Configuratie in partnerportal 

Om het Xelion telefonieplatform te koppelen aan Bubble is het noodzakelijk om de interne telefoonnummers/extensies aan de gebruiker(s) toe te voegen. Ga in het partnerportal naar de klant die je wilt koppelen. Klik op het tabblad User. Klik hierna op het groene icoon bij de gebruiker om het interne telefoonnummer/extensie toe te voegen.

Ga hierna naar het tabblad Bubble > Xelion en vul de gegevens van de Xelion server in. Let op, de username en het password moet van een account zijn met beheerdersrechten. Xelion is vanaf dit moment gekoppeld aan Bubble.

Note: Call Control (knop om via de pop-up gesprekken aan te nemen en te beëindigen) wordt nog niet ondersteund door Xelion. 

Configuratie in Bubble Software

In de Bubble software ga je naar Phone Connectors en activeer je de Xelion phone connector door erop te dubbel klikken.

Configuratie in partnerportal 

Om het 3CX telefonieplatform te koppelen aan Bubble is het noodzakelijk om de interne telefoonnummers/extensies aan de gebruiker(s) toe te voegen. Ga in het partnerportal naar de klant die je wilt koppelen. Klik op het tabblad User. Klik hierna op het groene icoon bij de gebruiker om het interne telefoonnummer/extensie toe te voegen.

Op de server

Omdat 3CX geen API heeft, moet er een config file op de server waar de 3CX applicatie op draait geplaatst worden. Op dit moment ondersteunen we alleen Linux servers (andere besturingssystemen op aanvraag). Om de koppeling te maken heb je het volgende nodig:

3CX (V16) Linux omgeving
* root toegang
* unzip utility
* text editor, zoals nano/vim

Stap 1: kopieer het bestand ‘Bubble-3CX-Service v1.0.0.zip’ naar /tmp op de Linux server (downloadbaar in partnerportal onder klant tabblad Bubble > 3CX)
Stap 2: login via SSH

Stap 3: Voer de volgende commando’s uit om de service te installeren:

sudo -i
unzip -d “/tmp/Bubble-3CX-Service v1.0.0.zip” “/tmp/Bubble-3CX-Service v1.0.0”
cd “/tmp/Bubble-3CX-Service v1.0.0”
chmod +x install.sh
./install.sh
Stap 4. Ga naar het Red Cactus partnerportal > Reseller > Customers > tabblad Bubble > 3CX. Kopieer de waarden host, username en API Key en kopieer deze naar /var/lib/3CX-Bubble-Service/config.ini
[bubble] host=3cx.bubble.redcactus.nl
port=8091
username=
api_key=
secure=true
Stap 5. Activeren automatisch opstarten van 3CX-Bubble service: systemctl enable 3CX-Bubble
Stap 6. Start de 3CX-Bubble service: systemctl start 3CX-Bubble

Configuratie in Bubble Software

In de Bubble software ga je naar Phone Connectors en activeer je de 3CX phone connector door erop te dubbel klikken. 3CX is vanaf dit moment gekoppeld aan Bubble.